Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan


Verksamhetsplan 2012/2013

 
Råby-Rekarne FIF har en fin historik och stolta traditioner att leva upp till. Genom åren har föreningen haft många framgångsrika medlemmar som deltagit i stora mästerskap och representerat föreningen på bästa vis. Kamratskap och laganda har varit kännetecknande för Råby-Rekarne och detta är något vi vill förvalta och ta till vara på inför framtiden. Därför fokuseras ytterligare energi mot vår kärnverksamhet. Att bedriva friidrott på alla nivåer. En god verksamhet för elit, juniorer och ungdom, motionärer, veteraner och barn, för personer med eller utan rörelsehinder och utvecklingsstörning, i syfte skapa gemenskap samt fysisk och psykiskt välbefinnande för föreningens alla medlemmar.

 

För att uppnå detta behöver vi fortsätta att rekrytera flera ledare till alla våra friidrottsgrupper, för att vara rustade att ta hand om alla som vill träna friidrott. Även stödfunktionerna kring friidrottsverksamheten behöver få tillskott av flera aktiva medlemmar, såsom funktionärer, kommittémedlemmar m.fl. Vi behöver rekrytera både tränare, ledare och andra föreningsfunktionärer till vår verksamhet för att vi skall kunna gå väl rustade framåt.

 

De friidrottsliga verksamhetsmålen under inkommande år bör vara att ta hand om och bredda de äldre ungdoms- och juniorgrupperna för att på sikt kunna representeras av duktiga äldre juniorer och seniorer runt om på friidrottsarenorna i Sverige. Detta bygger på att Råby-Rekarne FIF har en välfungerande och bred ungdomsverksamhet i basen.

 

Under året bör vi också satsa på att utveckla den befintliga tränarkåren genom utbildning och andra verksamheter som höjer deras kompetens och status. Duktiga välfungerande tränare leder till bra verksamhet och duktiga aktiva.

 

För att nå våra idrottsliga framtidsmål är det viktigt att vi har en god stämning, positiv attityd och god klubbanda bland alla deltagande medlemmar från styrelse ner till de yngsta aktiva. Viktigt är också att vi skapar mötesformer där medlemmarna kan mötas och umgås utanför de vardagliga föreningsrutinerna. Därför bör vi under året vara mera aktiva med att ordna träningsläger, föreningsaktiviteter vid sidan om träning och tävling samt andra aktiviteter som höjer klubbkänslan.

 

Våra arrangemang är en av de viktigaste stödfunktionerna till vår basverksamhet, friidrotten.

Arrangemangen står för en stor dela av inkomsterna som möjliggör friidrottssatsningar och stöd för våra aktiva och tränare. Fortsatt satsning bör därför göras på att höja deltagandet på våra befintliga arrangemang och höja statusen på dessa. Utvecklandet av våra arrangemang är avhängigt av att vi kan engagera fler medlemmar i olika funktioner kring dessa, allt från att ha olika funktionärsuppdrag till att hjälpa till med olika typer av förberedelser inför och kring arrangemangen.

 

Styrelsen / Råby-Rekarne FIF

 

Uppdaterad: 15 MAJ 2012 10:13 Skribent: Cecilia Nilsson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info