Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

JVM i Nairobi

18 AUG 2021 23:48
Idag startade JVM i Kenya och imorgon kliver Råbys Maja Åskag in i tävlingarna. På U20EM för fem veckor sedan hoppade hon hem guld i både längd och tresteg och har nu siktet inställt på ytterligare två medaljer.
  • Skapad: 18 AUG 2021 23:48

På U20EM i Tallinn för fem veckor sedan blev det guld i både längd och tresteg efter två nya personliga rekord, 6,54 (6.80 i lite för mycket medvind) i längd och 14.05 i tresteg. Trestegshoppet var också nytt svenskt juniorrekord. Sedan dess har Maja tränat på för fullt och är nu redo för sommarens andra mästerskap. Den här gången på global nivå och drygt 900 mil söderut, närmare bestämt i Nairobi i Kenya. Svenska truppen åkte dit redan i lördags, men tävlingarna startade inte förrän idag onsdag. Imorgon inleder Maja tävlandet med trestegskval. Sedan väntar längdkval på fredag förmiddag, trestegsfinal några timmar senare och sedan längdfinal på söndag eftermiddag. 

Förhoppningen är att Maja ska kunna vara med och slåss om medaljerna i båda grenarna även denna gång. I tresteg har Maja det längsta personliga rekordet, eftersom världsettan inte kommer till start. I längd har Maja det tredje längsta personbästat på pappret, men vann ju alltså U20EM tidigare där båda tjejerna var med. 

Tävlingarna går att streama på World Athletics youtube-kanal samt via faceoook. 

Majas tävlingstider (svensk tid):

Torsdag 15.00 - trestegskval

Fredag 9.55 - längdkval

Fredag 13.25 - trestegsfinal

Söndag 15.25 - längdfinal

Länk till start- och resultatlistor. 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info