Hoppa till sidans innehåll

6e-platser till kusinerna Linn och Moa!

13 MAR 2019 22:35
I helgen avgjordes inomhussäsongens sista SM-tävling: IUSM i Västerås! Råby hade 9 aktiva med, så många har inte Råby haft på ett USM på flera år!
  • Skapad: 13 MAR 2019 22:35

Linn Gabrielli-Gustafsson var den som var allra först ut, direkt på lördag morgon. Linn hade siktet inställt på pers och en bra placering. Hon stötte en ganska jämn serie, men fick aldrig till den där riktiga fullträffen som hon vet att hon har i sig, eftersom träningarna de senaste veckorna har gått riktigt bra! 11,98 som längst och en 6e-plats blev det denna dag, något som hon inte riktigt var nöjd med. På söndagen kastade hon också vikt. Där fick hon inte heller till något riktigt bra kast och nådde där 12,49 som längst och hamnade på den retliga 9e-plats precis utanför final. 

I samma klass kastade också Rebecka Essman vikt. Rebecka som har haft en stabil säsong var på plats i Västerås med förhoppningar om att kasta över 12m för första gången, men lyckades aldrig få till den där träffen hon heller. Längsta och enda godkända kastet mätte 10,86 och gav en 18e-plats. 

Vikt kastade också Sofie Moroni, fast i F15, som testade på vikt första gången för drygt tre månader sedan och har utvecklats massor på kort tid. För två veckor sedan slog hon till med nytt klubbrekord när hon kastade 12,33 och klättrade upp till topp 5 i årsbästalistan. Därför hade hon förhoppningar om att kunna kasta långt även i helen. Men nerver och lite för mycket vilja gjorde att hon inte kunde kasta så avslappnat som hon brukar. 11,00 och en 12e-plats blev resultater för Sofie som såhär i efterhand ändå var rätt nöjd med sin säsong. 

I samma gren tävlade också Moa Gustafsson som även hon nyss börjat med grenen och utvecklats mycket den senaste tiden. Moa visade att hon är i toppform och slog till med personligt rekord i andra omgången, 12,20. Det resultatet räckte sedan till en fin 6e-plats och som också gjorde att hon klättrade upp några placeringar på årsbästalistan. Dagen innan hade Moa redan visat att formen fanns där genom att slå personligt rekord med 23cm i längd till 4,84. Dessutom hade hon alla tre hoppen över gamla perset!

Träningskompisen Philip Tennhed i P15, som bara tränat friidrott sedan i höstas, har utvecklats snabbt och gjort riktigt fina resultat under inomhussäsongen. Han inledde, precis som Linn, sitt tävlande tidigt på lördagen och visade direkt att han var att räkna med. Enkelt vidare från försöket på 60m och lite vila innan det var dags för semifinal. Även den gick riktigt bra och Philip sprang i mål på tangerat pers (7,55) och tog sig till SM-final. I finalen blev det sedan 7,63 och en 8e-plats! 3 timmar senare var det dags för längd. Där hade Philip chans att bara vara topp 8, men med något trötta ben efter tre maxlopp på 60m gjorde att det saknades ynka 4cm för final. Men 5,68 innebar tangerat pers även i den grenen och Philip slutade på 11e plats. 

Gustav Wiberg har dragit med onda knän och höfter under hösten och vintern och har inte kunnat träna på som har har velat under inomhussäsongen. Det har dock inte märkts så mycket i kastningen, eftersom Gustav kastat bättre och bättre på träning. I SM-finalen i vikt i P16 fick han till fina och stabila inkast, men i tävlingen ville han sedan lite för mycket och fick nöja sig med 11,92 (knappt en halvmeter från perset) som längst och en 10e-plats. 

Tushar Nyqvist har också haft en strulig säsong med småskador som gjort att även hans träning har blivit lidande. I USM ställde han upp i både kula och vikt i P16 och lyckades bäst i kula där han satte personligt rekord med 21cm (11,82) och kom på 17e-plats. På söndagen gjorde han Gustav sällskap i vikttävlingen och kom visserligen på en bättre placering än i kulan (9a), men var inte nöjd med resultatet 12,73. 

I P16 tävlade också Erik Wrede, fast i tresteg. Inhoppningen såg bra ut och Erik verkade lugn och lagom taggad. Men när tävlingen väl började stämde ingenting längre. Tre ogiltiga hopp blev tyvärr därför hans facit i hans första SM-start i tresteg. 

En till som gjorde sitt första SM var Emma Karlsson-Svedestam som tävlade i F15. Emma som har varit sjuk av och till sedan i höstas har inte fått någon riktigt kontinuitet i träningen under säsongen. På lördagen hoppade hon höjd och gick in på 1,42 som hon tog i första försöket. Sedan tog hon även 1,47 och 1,51 i första försöket. När man sedan höjde till 1,55 blev det lite för högt för Emma och hon rev tyvärr tre gånger på den höjden och placerade sig på en delad 12e plats. 

 

Hela resultatlistan. 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info