Hoppa till sidans innehåll

4 medaljer på RM i Vinterkast!

10 MAR 2019 21:49
För andra gången arrangerades RM (Riksmästerskap) i Vinterkast, denna gång i Göteborg. En tävling som arrangeras på prov under två år för att se hur stort intresset blir. Råby hade 5 deltagare med som lyckades bra trots kylan.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 21:49

Vår nya Råbyit Ida Arnerdal gjorde sin första släggtävling för klubben och passade på att göra det ordentligt. Nytt personligt rekord med 32,27 och en fin 8e-plats i ett riktigt tufft startfält i F17. 

I F16 slägga kastade Rebecka Essman. Rebecka som inte kastat så mycket slägga under inomhussäsongen kastade riktigt bra och var bara en dryg halvmeter ifrån perset från i somras. 35,97 blev längsta kastet, vilket resulterade i ett silver.

I P16 slägga hade vi två deltagare med, Gustav Wiberg och Tushar Nyqvist. Killarna som ofta är väldigt jämna i slägga visade att det var så även denna gång. Gustav som kastat mycket slägga i vinter visade att det gett resultat och knep tredjeplatsen, 41cm från silvret. Tushar som fokuserat mycket på kula och diskus fick nöja sig med fjärdeplatsen och 37,59 som längst denna dag. Eftersom killarna har bytt vikt på släggan till det här året innebar båda resultaten såklart pers. Gustav kastade till och med längre nu än han gjorde i somras. Tushar kastade också diskus. Där fick han dock aldrig till något riktigt bra kast och det längsta kastet mätte 26,26, vilket ändå räckte till en bronsmedalj. 

I kvinnor kastade Kristina Andersson också slägga. Kristina som varit skadad och inte gjort någon inomhussäsong deltog främst för att få lite tävlingskänsla igen. Dock gjorde en förkylning att kroppen inte var helt på topp. Det i kombination med seg väntan eftersom tidsprogrammet drog ut på tiden gjorde att fokus hann försvinna lite innan tävlingen drog igång. Men helt okej kastning och ganska stabilt, blev det ändå silver. Längsta kastet blev 52,37 från andra omgången.

 

Bilden visar dock upp de största kämparna, Emil HolmElinor Essman och Robert Söderlind-Odin som hejade och coachade fram de aktiva till sina fina prestationer i kylan och blåsten under hela dagen!

 

Hela resultatlistan. 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info