Hoppa till sidans innehåll

SM 2015

10 AUG 2015 20:59
Bra prestation av våra tjejer på SM i Söderhamn i helgen!
  • Skapad: 10 AUG 2015 20:59

I fredags kastade Kristina Andersson släggkval. Efter två kast i buren lyckades hon i tredje och sista kastet få till ett godkänd kast på 52,47, vilket gav henne en åttondeplats i kvalet och resulterade därmed i en finalplats. I finalen i lördags gick det inte riktigt lika bra. Även då inledde Kristina med ett kast i buren. Andra kastet landade på 51,88 och sista kastet var långt och hade troligtvis varit personligt rekord om hon inte råkat kliva på kanten till ringen. En elfteplats blev det därför för Kristina i hennes första SM-final. Bra jobbat!

 

I fredags kväll kastade Linn Peura final i spjut. Linn som inte fått till den riktiga fullträffen i år, lyckades tyvärr inte riktigt få till den nu heller. Efter en jämn serie var 43,89 det längsta kastet. På förhand var Linn rankad som sexa, vilket också var placeringen hon fick i finalen. Linn var inte riktigt nöjd, utan fokuserar nu på att plocka en medalj på JSM om två veckor i Kalmar.

 

Tredje tjej ut på SM var Maria Gustafsson i 200m-försöket i lördags. Margot sprang in som fyra i sitt försöksheat på tiden 24,93. Motvind på hela 2,5 m/s gjorde att hon inte var supernöjd med tiden. Men det innebar en plats i söndagens final och väl där presterade Margot riktigt bra. Årbästa och en sjätteplats gjorde att Margot var riktigt nöjd. Tiden 24,31 är också den snabbaste för henne på 7 år(!)

 

Grattis tjejer!

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info