Hoppa till sidans innehåll

Silver till Maja

06 MAR 2017 16:33
Det blev ett silver till Maja Åskag i tresteg på söndagen på USM i Uppsala efter att hon slagit personligt rekord i sista omgången!
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:56

Maja Åskag visade redan på lördagen att hon var i form när hon på 200m slog personligt rekord med en tiondel och lyckades ta sig till B-final som 7e tid. När finalen sedan skulle avgöras på söndagseftermiddagen krockade den med tresteget och Maja valde att fokusera på det sist nämnda. I tresteget blev det ockå personligt rekord. Redan i första omgången hoppade Maja 11,30 (tangerat pers) och visade att hon definitivt tänkte vara med i medaljfigten. Dessutom hade hon ungefär en halvmeter kvar till plastelinan i det hoppet. Sedan hade hon en jämn serie med alla hoppen över 11m. I sista hoppet kom sedan det längsta (11,54), endast 2cm från ledarinnan. Men ett SM-silver är Maja såklart väldigt nöjd med! 

 

Personligt rekord blev det också för Emil Holm i både kula och vikt. Kula som Emil inte satsat jättemycket på i år resulterade i en sjundeplats och nytt personligt rekord (11,84) med 25 cm. I vikten på söndagen hade Emil förhoppningar om att kunna vara med och slåss om medaljerna, men efter en mycket bra tävling, där de två bästa satte personligt rekord med flera meter fick Emil nöja sig med en 6e-plats, efter att själv ha slaigt pers med halvmetern som slutat på 14,27.

 

För Julia Pettersson blev SM inte riktigt som hon hade tänkt sig. I en oerhört jämn viktfinal med rekordmånga deltagare, blev det lång väntan mellan kasten. Eftersom det var Julias första SM var hon också väldigt nervös och lyckades inte få ut de fina kasten som hon har fått till på träningarna. 9,80 blev det som längst och en nittondeplats. Julia var såklart besviken direkt efteråt, men med tanke på att hon höll i en vikt för första gången i november är det riktigt bra att ens kvala till SM bara några månader senare. Julia blickar nu istället framåt mot utomhussäsongen och hoppas på riktigt långa släggkast! 

 

Sista deltagare var Olle Ek som startade i 200m och tresteg. På 200m sprang Olle riktigt bra och var bara 5 hundradelar från sitt personliga rekord när han kom i mål på 25,49. På söndagen var det sedan dags för tresteg och även Olle var nervös inför den tävlingen. 10,53 mätte det längsta hoppet och han slutade på en tolfteplats, bara halvmeten från finalhoppning. Olle var ändå nöjd med båda sina insatser efteråt och blickar även han framåt mot utomhussäsongen! 

 

Riktigt bra jobbat säger vi såklart till alla fyra och ett extra grattis till Maja som lyckades knipa en medalj i sitt första SM! 

 

Hela resultatlistan kan du läsa här.

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info