Hoppa till sidans innehåll

Dags för årets SM

05 AUG 2015 22:28
Imorgon är det dags för friidrotts-SM i Söderhamn. Råby har tre tjejer på plats för att försvara klubbens färger.
  • Skapad: 05 AUG 2015 22:28

Först ut är Kristina Andersson i kvinnor slägga. Släggkvalet inleder hela SM-tävlingarna och kvalgränsen är satt till 56,00. Kristina har haft en stigande formkurva under sommaren och har hittills i år kastat 52,86, knappa metern från hennes ett år gamla pers på 53,73. Kanske kan hon öka på det och knipa en av finalplatserna. Finalen går i så fall på lördag.

 

På fredag eftermiddag kastar Linn Peura final i spjut. Hennes stora mål i sommar var Junior-EM på hemmaplan, som hon tyvärr inte lyckades kvala in till, men har nu laddat om för SM. Linn som egentligen fortfarande bara är junior har sitt huvud-SM om två veckor, men kan mycket väl vara med också slåss om medaljerna även på senior-SM. Linn har det 6e bästa årsbästat i startfältet och överraskade förra året när hon var trea i Umeå.

 

Tredje Råbytjej på SM är Maria Gustafsson som sprungit snabbt både på 100m och 200m i sommar. Nu väljer hon att satsa allt på en distans, 200m. Försök springer hon på lördag och sedan förhoppningsvis i finalen på söndag. Margot har det åttonde bästa årsbästat och har därför en stor chans att ta sig till final.

 

Lycka till alla tre!

 

Följ SM-tävlingarna här.

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info