Hoppa till sidans innehåll

Dags för ungdomarnas SM

03 MAR 2017 07:30
I helgen avgörs ungdoms-SM i IFU Arena i Uppsala. 4 aktiva tävlar från Råby och det finns goda medaljchanser.
  • Skapad: 03 MAR 2017 07:30

Emil Holm har haft en tuff säsong kantad av mycket sjukdom och missade mycket av uppbggnadsträningen, men har nu kommit igång ordentligt och kunnat träna på ostört sedan mitten på januari. Emil, som tävlar i P16, ställer upp kula på lördagen och i vikt på söndagen. I kula siktar Emil på personligt rekord och på att få göra 6 stötar. I vikt har han chans på medalj om allting stämmer, vilket vi såklart hoppas att det gör. Emil inleder sitt tävlande redan på lördag morgon klockan 10.05. Vikten avgörs på söndag kl. 9.10. 

I P15 tävlar Olle Ek i 200m och tresteg. Olle gör sitt första SM nu i Uppsala. 200m som han inleder med på lördag eftermiddag (17.20) är en mycket tuff gren. Olle har ett personligt rekord på 25,43, och de snabbaste killarna har sprungit mer än två sekunder snabbare i år. Målet för Olle där är att springa sitt snabbaste lopp. I tresteg däremot har Olle chans att få göra alla 6 hoppen om han får till det lika bra som han fått på träning. Då kan det bli långt. Tresteget avgörs på söndag, kl. 10.20.

I F15 har Råby två tjejer med, Julia Pettersson och Maja Åskag. Julia i vikt och Maja i 200m och tresteg. Även för Julia är detta första SMet. Hon har haft en stigande formkurva och sett riktigt stark ut på träningarna. Vikt för F15 är även det en tuff gren och det är så många som 25 startande i den grenen, vilket troligtvis är rekord i antal startande i den grenen. Det är tight och målet för Julia är att slå personligt rekord och att knipa en finalplats (dvs. få göra alla 6 kasten). Vikten för Julia avgörs kl. 12.15.

För Maja har säsongen gått bra hittills, men senaste veckorna har varit präglad av ryggont och SM-starten har varit osäker in i det sista. Senaste träningarna har ryggen känts bättre och bättre och förhoppningsvis ska den inte kännas alls under helgen. Maja är anmäld på 200m och i tresteg. 200m är sista grenstart imorgon lördag (17.55). Där har Maja chans att ta en av de 8 finalplatserna (A+B-final), vilket också är målet. I tresteget är Maja Sverigeetta inför USM och målet där för henne är givetvis att ta en medalj. Tresteget avgörs på söndag kl. 14.25. 

 

Vi önskar ungdomarna Lycka till och hoppas de lyckas prestera på topp i tävlingen de haft som mål hela säsongen! 

 

Tävlingarna sänds på webben, via friidrottskanalen, men kan också följas via liverapporteringen

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info