Hoppa till sidans innehåll

Dags för USM och JSM

04 AUG 2016 18:00
I helgen är det SM-dags för våra ungdomar och juniorer. Fem aktiva finns på plats för att försvara klubbens färger.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:56

I Vellinge, strax utanför Malmö, går USM. På plats där finns endast en deltagare, Emil Holm i P15. Emil tävlar i hela tre grenar under helgen, med en start varje dag. Först ut är släggan på fredag, som följs av diskus på lördagen och spjut på söndagen. Bäst chans till en framskjuten placering har Emil i slägga, där han, om allt stämmer, har chans på medalj.

 

Övriga fyra råbyiter tävlar på JSM i Hässleholm. Först ut där är Linnea Tillman som springer 100m i F19 (tävlingens allra första start på fredagen). Linnea har ett tufft program, eftersom längdkvalet även det går på fredagen. Kvalgränsen är satt till 5,40, en gräns som Linnea överskridit två gånger i sommar, så förhoppningsvis kan hon knipa en finalplats. finalen går i så fall på lördag förmiddag.

På lördag kliver de två JSM-grabbarnas nu i matchen. Först Ali Alsaadi i M22 kula och strax efter Markus Thorsell i P17 längd. Även där är det kvaltävling (final söndag förmiddag), med en kvalgräns på 6,20. Markus har hoppat längre vid ett tillfälle, och har även han chans på final.

På söndag är det också dags Linn Peura att kasta spjut i F19. Linn har varit stabil på längder kring hennes personliga rekord hela sommaren och förhoppningsvis kan hon ligga på de längderna även i helgen. Till Hässleholm åker Linn också som regerande mästare och som ledare av statistiken i F19. Vi håller tummarna för att Linn har formen för att kunna vara med och kriga om guldet även denna gång.

 

Lycka till säger vi till allihop!

 

Tävlingarna kan du följa här:

Ungdoms SM

Junior SM

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info