Hoppa till sidans innehåll

Dags för USM och JSM

08 AUG 2019 12:24
I helgen är det dags för USM i Trollhättan och JSM i Göteborg. Råby har totalt 9 deltagare på båda tävlingarna och det finns flera goda medaljchanser.
  • Skapad: 08 AUG 2019 12:24

Störst medaljchans har klubbens nyblivna guldmedaljör, på Europeiska Ungdoms-OS, för två veckor sedan, Maja Åskag. Förutom favoritgrenen tresteg, ställer hon även upp i 100m, 200m och längd i F17. Tuff helg, men med goda chanser på medalj i alla fyra grenarna. 

I Göteborg tävlar också Olle Ek som kommer att hoppa tresteg och längd i P17, samt släggkastarna Ida Arnerdal och Victor Sahlin som tävlar i F17 respektive P17 där siktet hos alla tre är inställt på att göra årets bästa tävling och vara med och slåss om finalplatserna. 

På USM i Trollhättan finns medaljchanser. Linn Gabrielli-Gustafsson stöter kula och kastar diskus i F16. I årsbästastatistiken ligger hon på sjätte respektive fjärde plats och har alltså goda chanser att vara med och slåss om medaljerna i båda grenarna. 

Förutom Linn, tävlar också Moa Gustafsson (F15 längd och slägga), Rebecka Essman (F16 slägga), Philip Tennhed (P15 80m och längd) och Tushar Nyqvist (P16 kula, diskus och slägga). Alla fyra har dessutom rimliga chanser att ta sig till final om allting stämmer.

 

Vi önskar alla aktiva stort lycka till! 

 

Länk till USM-sidan.

Länk till JSM-sidan. 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info