Hoppa till sidans innehåll

Fler klubbrekord i juli!

31 JUL 2017 22:31
Nya klubbrekord, medaljer och personliga rekord blev det när Råbyiter varit runt och tävlat i Sverige under juli månad.
  • Skapad: 31 JUL 2017 22:31

Tävlandet av klubbens aktiva har inte fortlöpt riktigt lika intensivt som i början av säsongen. En av anledningarna är att flera av våra grupper tagit sommarlov. Dock är juli månad en mästerskaps- och semestermånad, vilket gör att det inte arrangeras lika många tävlingar. Men de tävlingar som finns är desto större och trots det är det flera aktiva som varit runt omkring i landet och tävlat med stor framgång. 

 

Första helgen i juli var den flitigaste, den finns också redan summerad i ett tidigare inlägg. De fyra resterande helger i juli månad innebar fem tävlingar. Våra aktiva har under dessa lyckats slå lika många klubbrekord och samlat 24 medaljer. Dessutom har det slagits knappt lika många personliga rekord. Första helgen arrangerades den största tävlingen, i Helsingborg. På plats var aktiva från 04-05gruppen. Emma Karlsson-Svedestam och Irma Marklund som tampats om klubbrekorden tidigare i sommar gjorde om samma sak denna helg. Emma som i maj slog klubbrekord på 60mh, blev på Öresundsspelen av med det till Irma. Nya rekordet i F13 lyder nu på 10,67. Emma lyckades även hon slå ett nytt klubbrekord på 60m, men utan häckar. Nya rekordet lyder där på 8,85 och var en putsning av hennes gamla rekord med sex hundradelar. I Helsingborg blev det också två medaljer, båda i kula. Neo Jansson vann i P11 och stötte iväg 2kg-kulan 9,86. Viktor Lögdahl i P12 ville inte vara sämre. Viktor stöter med 3kg-kulan och vann på 9,23.

 

Helgen efter arrangerades GavleHovSpelen i Gävle. På plats för att representera Råby var sju aktiva. Alla aktiva lyckades prestera på topp och alla startande slog antingen personbästa/årsbästa eller plockade en medalj. Bäst gick det för William Brändeborn och Linnea Tillman som tog medalj i alla sina grenar. William som tävlar i P12 vann längden, kom tvåa i 60m och tog en bronsmedalj i kula, där kompisen Viktor Lögdahl för övrigt vann. Linnea tävlade i F19 och visade storform på JSM-arenan. Personligt rekord i 100m med tiden 12,41 (12,32 i finalen med i för stark medvind) och en centimeter från det personliga rekordet i längden 5,56 (även här ett bättre resultat, 5,67, men i lite för stark medvind för att det ska få räknas som personligt rekord). Men båda resultaten resulterade i varsitt silver. Silver blev det också för Olle Ek i 300m häck. Olle sprang i mål på tiden 46,45, vilket är personligt rekord med en sekund. 

Ett klubbrekord slogs också i Gävle, Linn Gabrielli-Gustafsson slog till med 28,54 i F15 spjut, en femteplats i tävlingen och en putsning av hennes egna klubbrekord i F14 från tidigare i år. 

 

Götas Ungdomsspel i Karlstad 22-23/7 lockade till sig några av klubbens kastare. Kristina Andersson segrade i Kvinnor slägga, två centimeter från årsbästat 53,82 (från Gävle-tävlingen). Seger blev det också för Kasper Lögdahl i P10 kula (trots att Kasper bara är 9år) och en seger också för storebror Viktor i P12 spjut. Viktor tog även silver i kula. 

 

Samma helg tävlades det också i Leksand. Bröderna William och Alexander Brändeborn. Bäst gick det denna gång för Alexander som slog nytt klubbrekord i höjd när han klarade 1,02 för första gången. Det hoppet innebar också seger. Alexander segrade också i nerfboll (grenen är ett förstadium till spjutkastning och redskapet ser ut ungefär som en raket som visslar när man kastar den). William fick även han med sig två medaljer hem, två silver. Ett silver i 200m med tiden 29,17 och ett silver i längd där han slog personligt rekord och hoppade 4,68.

 

Sista helgen i juli var några av övriga Råbykastare i Arvika och tävlade. Där plockades det flera medaljer. Neo Jansson fick med sig ett guld och ett silver. Silvret kom i diskus (i en klass högre än vad Neo vanligtvis tävlar i) och guldet kom i kula där han stötte 10,00, vilket också är nytt personligt rekord. Linn Gabrielli-Gustafsson segrade i diskus på nya personliga rekordet 29,49 som också är nytt klubbrekord. Linn passade också på att slå personligt rekord och plocka medalj i både slägga (brons på 25,37) och i kula (guld på 10,10). Ett guld blev det också i spjut, drygt en meter från det personliga rekordet. Lillasyster Hanna slog även hon en rad personliga rekord, bland annat i diskus där hon kastade 24,78 och i slägga där resultatet blev 20,22. 

 

Augusti månad inleds till helgen med Gurkspelen i Västerås, innan årets SM-tävlingar drar igång med USM och JSM i Falun respektive Gävle nästkommande helg.

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info