Hoppa till sidans innehåll

Lyckat läger på Åland

17 MAJ 2018 12:18
I torsdags åkte de flesta från den äldre gruppen till Åland på träningsläger. Helgen innehöll hela sju träningspass, vilket innebar lite trötta och slitna kroppar på vägen hem. Men trots hård träning var det hela tiden en positiv stämning i gruppen.
  • Skapad: 17 MAJ 2018 12:18

Torsdagen inleddes med bilresa till Grisslehamn, för att sedan ta färjan över till Åland. Väl framme blev det snabb incheckning på hotellet och sedan var det dags för lägrets första träningspass. Lätt pass med fokus på att komma igång efter resan och kolla in arenan. En jättefin och välskött arena som låg endast ett par minuters gång från hotellet. Passet avslutades med en situpstävling som Maja vann. Sedan väntade ett lyxigt kvällmål på hotellet med yoghurt, frukt och smörgåsar.

På fredagen började vi dagen med ett pass på gymmet. Ett stort gym med bra lyftmöjligheter. Gympasset avslutades med tävling i halva brutalbänken. En tävling som Gustav vann överlägset med 200st repetitioner. Kan nämnas att han hade rejäl träningsvärk i hela magen resten av helgen och knappt kunde göra en enda situps till förrän på tisdagen.

Sedan väntade lunch och lite vila innan det var dags för nästa träningspass. Slägga/diskus för kastarna och kort sprint för övriga. Dagen avslutades sedan med middag och ytterligare ett träningspass i form av lång sprint för sprintrarna och slägga, kula eller höjd för övriga. De två sista passen avslutades såklart också med tävlingar och Viktoria vann båda två, först plankan och sedan 90 grader.

På lördagen blev det först lite sovmorgon, eftersom första passet inte började förrän 11.30. Då blev det teknik/sprint igen. Ett lite kortare pass, eftersom det sedan skulle spelas fotboll på gräsplanen. Lunch och sedan vila innan pass nummer två för dagen som på förhand skulle varit ett gym-pass. Men eftersom gymmet stängde 15.00, blev det istället ett cirkelträningspass i utegymmet som fanns vid arenan. Båda passen avslutades med tävlingar som vanns av Emil och Rebecka. Tävlingen som Emil vann vad upponervända armhävningar i ett staket och Rebecka vann greppstyrka (när man hänger rakt ner så länge man orkar).

På kvällen promenerade vi iväg en liten sväng för att hitta en bra plats att spela brännboll och kubb på. Vi landade till slut på stranden vid en liten camping och spelade först några matcher brännboll och sedan ett parti kubb innan det var dags att gå tillbaka, så att alla intresserade kunde se på Eurovision Song Contest innan det var dags att sova för kvällen.

Tidig morgon på söndagen med träning redan klockan 8. Eftersom alla var lite slitna avslutade vi med en liten träningskasttävling som alla deltog i. Diskus och slägga var grenarna och trots att de flesta var trötta i kroppen och hade ganska mycket träningsvärk blev det flera bra resultat. Sista tävlingen var finnen och den vanns av undertecknad, efter en tight kamp med Tushar. Trötta, men nöjda och glada kunde vi sedan bege oss hemåt mot Sverige igen.

Hela helgen bjöd på fint och soligt väder, lite blåsigt stundtals, men ändå varmt i luften. Gruppen fortsatte imponera med sin kämparanda och enorma vilja att nå framåt. Sammanhållningen i gruppen blev dessutom om möjlig ännu bättre och hela helgen höll alla ihop. 

 

Vi vill rikta ett STORT TACK till OLKA för all hjälp med bokning och allt arbete innan vår lyckade resa. Ett stort, stort tack och till hotellet och vaktmästarna på arenan för den otroliga service och värme ni tog emot oss med! 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info