Hoppa till sidans innehåll

Rekordhopp av Maja gav guld!

19 FEB 2019 13:19
I helgen avgjordes inomhus-SM i Norrköping! Råby hade en deltagare med som överträffade sig själv tre gånger och hoppade längst av alla!
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 13:19

När klubbens slägg-/viktkastare Kristina Andersson valt att avstå inomhussäsongen på grund av ryggproblem hade Råby endast en deltagare med vid helgens inomhus-SM. Maja Åskag som egentligen tävlar i F17 och har sitt huvud-SM kommande helg när JSM avgörs i Växjö. Hon har tidigare bara tävlat på senior-SM utomhus, men nu fick hon alltså chansen även inomhus. Den chanen tog hon verkligen och visade att hon hade där att göra. Tidigare under säsongen har ansatsen krånglat och hon har inte fått till något bra hopp på tävling, men visat på träning att kapaciteten till långa hopp finns. 12,47 var årsbästat inför tävlingen och personliga rekordet från förra årets JSM på 12,70.

I första omgången hoppade hon 12,65 och följde sedan upp det med ett långt övertrampshopp. 12,82 i tredje omgången placerade henne på tredje plats efter tre omgångar. 13,08 kom sedan i fjärde omgången och dröm-13 var nu äntligen avklarad! Femte hoppet blev sedan också övertramp, men visade att 13m-hoppet inte var någon tillfällighet. Inför sista hoppet hade hon 5cm till silvret och ytterligare 3cm till guld. Då visade hon prov på sitt enorma tävlingspsyke och hoppade 13,25. Guld i sitt första inomhus-SM och upp som 8a genom tiderna i Sverige! Nu är det endast 32cm kvar till det svenska juniorrekordet för 19-åringar, och Maja är fortfarande bara 16år! 

 

Majas segerhopp 

Länk till alla resultaten. 

Intervju med Maja på friidrott.se

Artiken i Eskilstuna-Kuriren (kräver inloggning).

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info