Hoppa till sidans innehåll

Valbo Games

21 JUL 2012 20:53
På fredagförmiddagen åkte 14 glada råbyiter upp till Gävle för att delta i Valbo Games, 8 aktiva och 6 föräldrar. Ytterligare aktiva kommer upp under helgen och sammanlagt görs 32 starter.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:56

Fredagens tävlande i regnet stod två av våra aktiva för. Amir Shaker på 110 meter häck och Kristina Andersson i slägga. Seger till Amir och nytt årsbästa med en dryg meter för Kristina.

 

Under lördagen var det fler aktiva i farten. De yngre förmågorna inledde dagen i strålande sol och de äldre avslutade i samma fina väder. Mathilda Ekholm i 60mh och längd, Tova Rundlöf i 60mh och kula, Emilia Ekberg i längd, Gustaf Rundlöf i spjut, Ali Alsaadi i diskus, Christoffer Sandell i 100m och 300m, Viktor Jönsson i 200m och Abdiaziz Warsame i 200m. Mathilda inledde med att springa in en silvermedalj och ett nytt pers på 60mh och följde sedan upp det med ytterliggare ett personligt rekord (med 3dm!) och en guldmedalj i längdhopp. Emilia hoppade längd i samma åldersklass och hoppade omkring sitt personliga rekord. Tova som inte tävlat så mycket sprang häck för första gången och gjorde det riktigt bra. Hon följde upp den fina starten med att stöta bra i kula. Brosan Gustaf kastade spjut och gjorde personligt rekord i alla tre kasten och sken som en sol efteråt.

 

Christoffer var även han på hugget idag satte personligt rekord med två tiondelar i försöket på 100m och passade sedan på att kapa ytterligare tre tiondelar på perset. Han lämnar alltså tävlingen med ett fem tiondelar bättre rekord än han kom dit med! Dessutom sprang han också 300m och tog revansch mot mjölksyran (som fällde honom på samma distans förra året) och sprang in på en fjärdeplats. Ali kastade diskus och hade problem i de första fyra omgångarna innan han gjorde ett säkerhetskast i femte och avslutade med att kasta nytt personligt rekord i sista. Adbiaziz sprang in på en fjärdeplats på 200m, ynka fem hundradelar från bronset och Viktor Jönsson knep silvret i sitt 200meterslopp på nytt årsbästa.

 

Under söndagen fortsatte tävlandet i Gävle och nästan alla aktiva var igång. Tova började dagen med att hoppa längd och slog sitt personliga rekord med hela 50 centimeter och var riktigt nöjd med inledningen. Hon följde dessutom upp längdhoppet med att ta sig till final på 60m. Tyvärr blev det inget personligt rekord där, eftersom hon hade motvind på -4,6! Gustaf följde upp spjutperset från igår med att göra bra ifrån sig i kulan och slå pers med 89cm! Ali stötte även han kula på söndagen och fick det inte att stämma, men fick ändå till en godkänd stöt och lyckades knipa silvermedaljen.

 

Emilia och Mathilda sprang 80m under söndagen och gjorde båda personliga rekord. Mathilda lyckades även ta sig till final, men blev tyvärr precis utan medalj. Yaser Alimam som bara är 18år fick tävla i män, eftersom det inte fanns spjut i hans åldersklass P19 och lyckades få till det hyfsat och var endast en meter från perset. Vår andra spjutkastare som också gått och väntat hela helgen på att få tävla var Ulrika Andersson som slog till med nytt personligt rekord med över en meter i första kastet. Hon följde sedan upp det med att göra tre kast till över det gamla perset och slutade på den snörpliga fjärdeplatsen. Ayad Shaker klev även han in på arenan under söndagen och knep en silvermedalj på 110m häck och var ynka en hundradel från det personliga rekordet. På 300mhäck (som han nästan aldrig tävlat i) lyckades han knipa fjärdeplatsen.

 

Oskar Jansson kom upp till Gävle under söndagen för att hoppa längd, stöta kula och springa 1500m. En fjärdeplats med nytt personligt rekord med 25cm blev det i kula och endast en cm ifrån perset i längd. 1500m sprang han för första gången och knep både en tredjeplats och slog ett nytt klubbrekord. Abdiaziz sprang 400m under söndagen och kom i mål på nytt personligt rekord på under 51 sekunder och kom på andraplats. Det innebar också nytt klubbrekord. Men Abdi kände sig inte nöjd med det, utan ville ha lite extra träning på söndagseftermiddagen och efteranmälde sig i 300mhäck. Kanske var det inte sista gången han sprang den distansen eftersom han kom i mål som tvåa! Det återstår att se!

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det varit en lyckad helg för våra aktiva i Gävle med totalt 17 personliga rekord, 4 årsbästan och 2 klubbrekord. Dessutom fick vi med oss 9 medaljer, 2 guld, 6 silver och 1 brons.

Skribent: Håkan Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info