Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dags för senior-SM!

27 AUG 2021 15:29
Årets ungdoms- och juniormästerskap är avklarade och det är dags för seniorerna att tampas om medaljerna och SM-poängen. Borås är platsen och Råby har denna gång fyra tävlande!
  • Uppdaterad: 27 AUG 2021 15:29

Först ut är Linn Gabrielli-Gustafsson som gör sitt första senior-SM. Redan på fredagen inleder hon tävlandet i favoritgren kula där hon har goda chanser att vara med och slåss om en topp 8-placering. På lördag förmiddag är det dags för diskuskval. Kvalgränsen är satt till 46m, vilket är lite längre än Linn kastat i sommar. Siktet är inställt på att försöka vara med och tampas om finalplatserna. Tar hon sig dit går finalen på söndag eftermiddag.

Råbys nästa tävlande, Wiktor Hanssen, kliver in i tävlingen på lördag förmiddag. Wiktor tävlar i FrameRunning (tidigare RaceRunning) och glädjande nog avgörs Para-SM tillsammans med SM. Både 100m och 200m får under lördagen och här finns chans till medalj, eftersom han tidigare i somras vann silver respektive guld på distanserna i den internationella tävlingen i Köpenhamn där de allra bästa FrameRunninglöparna finns med.

Maja Åskag, som haft en fantastisk säsong med dubbla U20-guld både på EM och VM under sommaren dubblerar även på SM. På lördagen inleder hon med längdkval, där kvalgränsen är satt till 6,00, ett resultat som Maja överträffat i samtliga tävlingar under sommaren. Om Maja tar sig till final avgörs finalen på söndag eftermiddag och där är målet att knipa en av de tre medaljerna. Bara tre timmar efter längdkvalet inleds tresteget, där siktet är inställt på guld. Det kommer dock troligtvis bli en rejäl kamp om guldet och förhoppningvis har Kenyaresan och VM-tävlingarna inte påverkat Maja för mycket.

Sist ut i tävlingarna är en av Majas tränare, Kristina Andersson som kastar slägga på lördag eftermiddag. Kristina har haft en bra säsong och varit stabil på längder över 55m hela sommaren. Siktet är inställt på en topp 8-plats och på att sätta personligt rekord!

Följande tävlingstider gäller för helgen:

Fredag

16.45 Kula med Linn

Lördag

11.10 Diskuskval med Linn

12.10 100m med Wiktor (RR2)

12.35 Längdkval med Maja

13.50 200m med Wiktor (RR2)

14.10 Slägga med Kristina

15.20 Tresteg med Maja

Söndag

13.55 Längdfinal med Maja

14.15 Diskusfinal med Linn

Tävlingarna sänds på Svtplay.

Länk till liveresultaten.

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info