Hoppa till sidans innehåll

Dags för USM och goda medaljchanser

04 MAR 2016 19:03
I helgen är det dags för det tredje SM:et, USM för 15-16åringar, som går av stapeln i Rimnershallen i Uddevalla. Råby har två aktiva på plats, som båda två har goda chanser att vinna medaljer med sig hem.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:56

Mathilda Ekholm tävlar i F16 60mh på lördagen. Förra säsongen tog hon silver både inomhus och utomhus på korta häcken, men den här säsongen har hon haft lite småskador, men har sprungit snabbare och snabbare och snabbare för varje lopp hon har gjort. Perset och årsbästat är på 9,02 och med det är trea i statistiken. I och med det har hon alltså goda chanser att få kliva upp på pallen imorgon.

 

En som däremot gör sitt första SM, är kastaren Emil Holm. Han har haft en lite ojämn säsong men gjorde på sin senaste tävling på hemmaplan personligt rekord i både kula och vikt. I helgen tävlar han i kula på lördagen och i vikt på söndagen. Störst chans har han i vikt, där han med perset 14,76 ligger tvåa i statistiken. Med i startlistan finns dock två vassa killar som inte tävlar i vikt i år. I kula lyder perset på 13,05 och med det är han på en sjätteplats i statistiken, men det är jämt och har han en bra dag imorgon så kommer han garanterat vara med och slåss om medaljerna även där.

 

Tävlingen kan du följa på följande länk.

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info