Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Två råbyiter i U20EM

14 JUL 2021 12:27
Imorgon inleds U20-EM i Tallinn. Sverige har en rekordstor trupp på plats och i den ingår både Maja Åskag och Linn Gabrielli Gustafsson!
  • Uppdaterad: 14 JUL 2021 12:27

Maja som under säsongen fått till det bättre i längd än i tresteg är uttagen i båda grenarna. Hon inleder tävlandet redan på torsdagen med kval i favoritgrenen tresteg, sedan väntar final på fredagen och sedan längdkval och förhoppningvis också längdfinal på lördag respektive söndag. Det blir en tuff tävlingshelg för Maja, eftersom hon också är reserv till stafetten på 4x100m som går på söndag. Siktet i tresteget är utan tvekan inställt på guld. Maja har haft många långa hopp i tresteg som tyvärr varit övertramp, så formen finns helt klart där. I längd har hon slagit personligt rekord med 35 cm den här sommaren, men vet att det finns längre hopp i kroppen. Kan hon få ut någon av dem, så finns det helt klart medaljchans även i längdhoppet. 

.

Linn fick inte tävla något inomhus på grund av restriktionerna, men fick däremot en bra träningsperiod som gav rejäl utdelning direkt när utomhussäsongen började. Hennes personliga rekord var inför den här säsongen 12,52 och det krossade hon direkt! Sedan bättrade hon på det vid flera tillfällen och åker nu till Tallinn med ett pers på 13,87. Till skillnad från Maja, som redan gjort ett UEM, är det här Linns första mästerskap och ser fram emot att att få med sig massor av erfarenhet och ha riktigt, riktigt roligt! Linn kliver in i tävlingen på lördag morgon och har siktet inställt på personligt rekord. Startfältet i kula är tufft och det är flera tjejer som stött över 16m i år. 

.

STORT LYCKA TILL tjejer! 

.

Tjejernas tävlingstider (svensk tid):

Torsdag 15/7

17.55 Maja trestegskval

.

Fredag 16/7

15.15 ev. Maja trestegsfinal

.

Lördag 17/7

9.35 Linn kulkval

10.50 Maja längdkval

15.40 ev. Linn kulfinal

.

Söndag 18/7

16.50 ev. Maja längdfinal

.

Svtplay sänder eftermiddagspassen fredag, lördag och söndag.

Övrig tid går det att följa tävlingen via European Athletics egna sändning. 

.

.

Hela den svenska truppen.

Startlistor

Tidsprogram med start- och resultatlistor (uppdateras dagen före tävling). 

Skribent: Kristina Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info