Hoppa till sidans innehåll

Två startande på SM i helgen!

25 AUG 2017 10:45
I helgen avgörs SM i Helsingborg. Råby har två aktiva med som ska försvara klubbens färger under helgen. Båda två tävlar redan under fredagen, exakt samtidigt till och med.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:56

Årets SM avgörs i Helsingborg och på startlinjen finns en kastare och en hoppare. Båda tävlar under fredagen, kl. 15.30 för att vara exakt. I slägga finns Kristina Andersson med. Kristina har haft en halvknackig säsong och har haft svårt att hitta tävlingskänslan efter inomhussäsongen. Mot slutet har det blivit bättre och bättre både på tävling och träning och hennes förhoppning idag är att hon ska komma upp och kasta kring sitt personliga rekord på 56,13 från förra året. Det kommer troligtvis att bli en väldigt jämn tävling och chanserna till en topp-8-placering finns om hon får till några av de där träffarna hon haft på träning. Rimligen borde det krävas kring 56-57m för att få göra alla kasten. 

 

Samtidigt kliver 14-åringen Maja Åskag (fyller 15 i december) in i sitt första senior-SM. Maja, som för övrigt tränas av Kristina, vann både längd och tresteg på USM för två veckor sedan och får nu chansen att ställas mot hela Sverigeeliten i tresteg. På USM hade hon alla hoppen längre än tvåan i tävlingen och fick aldrig riktigt chansen till att hoppa på personlig toppnivå, ändå blev segerresultatet 11,84. På SM i Helsingborg är Maja med för att se och lära samt för att få chansen att hoppa mot de bästa i Sverige. Majas eget mål är att hoppa så bra som möjligt och 12m-gränsen är hon väldigt sugen på att hoppa över idag. Hoppar hon strax över 12m har även Maja chans till en topp-8-placering och därmed få hoppa alla sex hoppen. 

 

Lycka till tjejer! 

 

Tävlingarna går att följa på SVT Play med start 15.30. 

Länk till resultatlistan

Skribent: Ulrika Andersson

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info