Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Elva svenska friidrottare var den här onsdagskvällen spridda över fyra galor i Grekland, Tyskland, Spanien resp Finland. Samlade utfallet blev två nya och ett tangerat pers samt nio personliga årsbästan – varav åtta även var nya svenska årsbästan.
 
Tävlingsintensiteten i Europa trappas upp ytterligare och det märks genom att även mitt-i-veckan-dagarna tas i anspråk. Idag onsdag den 25 maj t ex tävlar svenskar på Continental Tour-galor i Grekland, Finland, Spanien och Tyskland:
 
I förra veckan presenterades arrangörer för 13-14 åringarnas Svealands och Götalandsmästerskap. Nu står det klart att det blir Sollefteå GIF som arrangerar Norrlandsmästerskapen. Mästerskapet arrangeras 3-4 september på Nipvallen i Sollefteå.
 
Inför sommarens friidrottsskola 2022 finns det möjlighet att söka medel ur Projektstöd IF för att bredda sin friidrottsskola.
 
Under 2021 deltog 48 föreningar i Kraftmätningen. I veckan drar årets omgång av lagtävlingen igång, just nu med 43 anmälda föreningar.
 

Det hände också i helgen

(2022-05-23 13:20)
Vi har redan här på friidrott,se rapporterat om bl a Varvet, Diamond League, kastare i Halle och ett juniorrekord i mångkamp. Men det hände ännu mer intressant denna extremt innehållsrika helg så här kommer en ”Det hände också”-rapport!
 
Föreningen Friidrottens Stora Grabbar & Tjejer har utsett årets Fadderstipendiater. Stort grattis till stjärnskotten Maja Åskag, Wilma Nielsen, Oskar Edlund och Gabriel Wallmark som får 10 000 kronor vardera!
 
Utomhussäsongen är igång och flera landslagsaktuella juniorer har redan visat framfötterna. "Jättekul att se en riktigt hög nivå redan i början av sommaren", säger juniorlandslagsledaren Mikael Wennolf. Här tydliggörs vad som gäller inför JVM.
 
Ett tolv år gammalt svenskt juniorrekord föll vid helgens Ljungby Mångkamp: Arrangörsklubbens Jacob Thelander genomförde nämligen en tiokamp som gav poängtotalen 7.823 – och överträffade därmed Petter Olsons sedan 2010 gällande rekord med 60 p.
 
Spårvägen hade på lördagen bjudit in till en möjlighet för alla som ville att springa 5000m bana. Resultatet av premiären för ”Hoka Spåret 5000” blev ett 80-tal startande i åldrar mellan 16 och 80 år med tider spridda mellan 13:27 och 29:21.
 
I samband med träningslägret i grekiska Kalamata passade Thobias Montler och Maja Nilsson på söndagen på att smyga i gång också sommarens tävlande. Utfallet av denna formtest var inte att klaga på: Thobias 8.10 i längd och Maja 1.88 i höjd!
 
Genom två 68m-tävlingar tidigare under våren signalerade Hammarbys Grete Ahlberg att första 69:an nog var nära förestående. Och visst var det så: Vid kastfestivalen i tyska Halle tog Grete på lördagen en meriterande 3:e plats på nya perset 69.15!
 
De sista startplatserna i Lag-SM-finalen i Uppsala om precis en månad – 21 juni – gick till Täbys kvinnor och Turebergs män. Till skillnad från i förra helgens kvalmatch i Jönköping var det idag på Tibblevallen i Täby aldrig någon egentlig spänning:
 
Sarah Lahti imponerade stort på lördagens Diamond League-gala där hon sprang 5000 m på 15:04.87 – pers med dryga 5 sekunder, under VM-kvalgränsen och en tid som gör henne till Sverigetvåa genom alla tider. Övriga svenskar hade en tyngre dag.
 
Göteborgsvarvet är tillbaka! Efter att två upplagor i rad ställts in på grund coronapandemin kunde den stora halvmaran äntligen genomföras igen. På herrsidan segrade kenyanen Amos Kipruto, på damsidan etiopiskan Tigist Assefa.
 

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@rabyrekarne.se

Se all info