Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det bjöds på fina resultat i tyska Karlsruhe. Armand Duplantis vann stavhoppet på 6.02 och gjorde sedan tre försök på världsrekordet. Thobias Montler vann längdhoppet och Andreas Kramer kom tvåa på 800 meter
 
I helgen brakar inomhussäsongen igång på riktigt. Duplantis, Kramer, Lindh och Montler tävlar i Karlsruhe i kväll – en tävling ni ser i SVT. Och på lördagen ser ni Vinthundsvintern i Friidrottskanalen.
 
Kan stundande ISM-tävlingar arrangeras? Vilka förutsättningar gäller om ett par veckor? I dagsläget finns inga klara besked, men Svensk Friidrott planerar för att genomföra tävlingarna ”som vanligt”, om än med smittreducerande åtgärder på plats.
 
Nu står det klart att arrangören KFUM Örebro Friidrott också kommer att stå som värd för ungdomsklassernas (15–17 år) Mångkamps-SM. Det nya datumet blir 19–20 mars.
 
Lisa Hannula Virving blir ny landslagsledare för U18-landslaget. Lisa har en mångårig bakgrund som grengruppscoach i hopp inom de yngre landslagen. ”Det ska bli fantastiskt roligt”, säger hon.
 
På grund av coronasituationen kommer årets förbundsårsmöte hållas digitalt den 26 mars. Delegaterna bjuds nu in till ett Friidrottsforum i samband med SM. ”Vi vill träffas, vi vill göra det säkert och vi vill ses i Norrköping”, säger Stefan Olsson.
 
World Athletics har nyligen uppdaterat regelverket kring vilka skor som får användas vid tävling. Den nya regeltexten är bland annat tydligare när det gäller beskrivningen av vilka anpassningar av skorna som är tillåtna av medicinska skäl.
 
Inför Förbundsårsmötet har styrelsen lagt fram ett förslag om införande av en disciplinnämnd. Nu vill valberedningen ha rörelsens hjälp för att hitta bästa möjliga bemanning.
 
För 2022 gäller nya rutiner för rapportering av långloppsresultat utanför arena men det är inga stora förändringar, om än viktiga.
 
Från och med 2022 kommer serietävlingarna inom svensk friidrott att arrangeras i ett sammanhållet seriesystem på fyra nivåer, där lag-SM-finalen och lag-SM-kvalet har SM-status och division 1 och 2 utgör Svenska Friidrottscupen.
 
Från och med den 1 januari 2023 tillhandahåller RF inte längre någon hemsideslösning via IdrottOnline. Här kommer information och rekommendationer till landets friidrottsföreningar.
 

Webbinarium Parafriidrott

(2022-01-24 08:57)
Parafriidrotten har sedan 1 januari 2022 flyttat in hos Svensk Friidrott. Välkomna att lyssna och inspireras kring vad inkluderingen innebär, hur fungerar parafriidrotten och kan föreningar starta upp verksamhet?
 
Julia Wennersten drog till med 8.14 på 60m häck under Quality Hotel Games i Växjö. Det tar henne upp som delad fyra genom tiderna och under IVM-kvalgränsen. "Det kändes riktigt bra i dag", säger hon.
 
Carl Bengtström har något stort på gång. Under Quality Hotel Games i Växjö klockades han för dunderperset 45.91 i säsongsdebuten på 400 meter. Med det är han tidig världstvåa inomhus. "Det kom lite som en chock", säger han.
 
Zion Eriksson, Falu IK, dundrar in på 20.93 i säsongsdebuten på 200 meter. Det tar honom upp som tvåa genom tiderna bakom Johan Wissman. "Riktigt kul", säger han.
 

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@rabyrekarne.se

Se all info