Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Thobias Montler genrepade inför EM i München med att bli femma på Diamond League-galan i Monaco. Thobias serie innehöll endast ett godkänt hopp i en tävling där topp-tre alla hoppade över 8.30.
 
Över tolvhundra poäng fördelades på Friidrotts-SM i Norrköping och oväntad vinnare på damsidan blev Örgryte IS som segrade för första gången.
 
Kampen om manliga mästerskapsstandaret på Friidrotts-SM i Norrköping blev aldrig riktigt spännande. Hässelby SK var överlägsen och vann med 16 poäng.
 
Monaco står värd för den sista Diamond League-galan innan EM i München och på plats finns Thobias Montler som enda svenska deltagare.
 
I samband med invigningen av Friidrotts-SM uppmärksammades det faktum att Norrköpings Friidrottsarena blivit den tolfte certifierade friidrottsanläggningen i Sverige.
 
Tävlingen i ungerska Székesfehérvár kom endast två dagar efter urladdningen i diskusfinalen på SM för Ståhl och Pettersson samtidigt som Armand Duplantis hoppade 6.10 i Polen och ingen av de tre svenskarna lyckades prestera resultat i samma nivå.
 
Fyra aktiva – Kim Amb, Fabian Delryd, Wictor Petersson och Gabriel Wallmark – tvingas lämna återbud till EM. "Supertrist! Men i stort fick vi många positiva formbesked den gångna helgen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Armand Duplantis avstod SM och i stället hoppade han 6.10 under Diamond League i Polen för två dagar sedan. Samma dag kastade både Simon Pettersson och Daniel Ståhl över 70 meter i diskus på SM och i kväll tävlar alla tre i ungerska Székesfehérvár.
 
Lovisa Lindh och Hanna Hermansson ska springa EM i München men på SM i Norrköping var det Örgryte IS Wilma Nielsen som var starkast och kunde ta hem SM-guldet på 800 meter.
 
I den sista omgången slog Vanessa Kamga till med nya personliga rekordet 60.33, ett resultat som också förde upp Hässelbykastaren till SM-guldet. "Så grymt kul! Vilken tävling! Och att göra det i sista är ju något väldigt speciellt", jublar Vanessa.
 
Förhandsfavoriten Khaddi Sagnia fick nöja sig med ett SM-silver när Maja Åskag klev fram och visade klassen. Ofattart kul! Första SM-guldet i längd och det var inte något jag räknade med när jag åkte hit", säger Maja som ska hoppa tresteg på EM.
 
16-åriga William Trulsson har haft en spektakulär säsong med personligt rekord på 20.86 och guld vid EYOF. I Norrköping blev han även svensk mästare för första gången.
 
Hammarbys Grete Ahlberg försvarade sitt SM-guld i slägga och nådde som längst 66.50. "På SM är det medaljerna som gäller, så jag är jättenöjd", säger en nedtränad Grete.
 
Andreas Kramer var bestämd från början i finalen på 800 meter och gick till spets direkt och höll hela vägen in i mål till sitt sjätte raka SM-guld.
 
Fanny Roos har vunnit samtliga SM-tävlingar i kula sedan 2014. Dagen efter att hon satte nytt svenskt rekord i Polen kom ännu ett guld för Malmöstjärnan. På herrsidan blev Spårvägens Jesper Arbinge svensk mästare för första gången.
 

Postadress:
Råby-Rekarne FIF - Friidrott
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Besöksadress:
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@rabyrekarne.se

Se all info